zaterdag 07 mei 2011 om 17u59

Vanmiddag is de Giro d'Italia 2011 begonnen met een ploegentijdrit in Turijn. 19,3 kilometer lang en moeilijk gemaakt door verschillende bochten en smallere stukjes. HTC-Highroad was de ploeg die als winnaar uit de bus kwam met een gemiddelde snelheid van 55,142 km/u.

Marco Pinotti is de eerste renner die de roze leiderstrui van het algemeen klassement mocht dragen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de eerste etappe van de Giro d'Italia 2011: Venaria Reale > Torino

Na een laatste trainingsrit te hebben gedaan over het parcours van deze ploegentijdrit moesten de renners opschieten om weer naar het vertrek te komen want ze hadden toen nog maar 20 minuten voor het eerste vertrek. Blijkbaar heeft de organisator van de Giro d'Italia niet alles perfect voor elkaar want de renners waren gisterenavond al ontevreden over de manier waarop de ploegenpresentatie was verlopen en dit begin van de Ronde van Italië 2011 zullen ze vast ook niet op prijs gesteld hebben!

Jussi VeikkanenDe ploeg die als eerste van start ging was Omega Pharma-Lotto waarvoor Jussi Veikkanen als eerste over de finishlijn kwam in een tijd van 21 minuten en 19 seconden. Deze tijd bleef lange tijd de referentietijd.

Verschillende ploegen reden een beter tijd in het tussenliggende tijdswaarnemingspunt (bijvoorbeeld Rabobank die 1 seconde voorsprong had op Omega Pharma-Lotto en die er uiteindelijk 4 verloor bij de finish) maar blijkbaar deed de Belgische ploeg het erg goed met name in het tweede deel van de tijdrit want het was wachten op de HTC-Highroad ploeg om deze tijd verbeterd te zien worden met 22 seconden.

Marco PinottiDe beste tijd bleef uiteindelijk die van HTC-Highroad, ondanks een lekke band voor Kanstantsin Siutsou en het feit dat de Amerikaanse ploeg met slechts 5 renners de tijdrit einidgde (Omega Pharma-Lotto had er nog 8).
Marco Pinotti, de enige Italiaanse renner uit de ploeg kreeg de eer de finishlijn als eerste te overschrijden, uit eerbetoon aan de 150ste verjaardag van de hereniging van Italië die tijdens deze Giro d'Italia gevierd zal worden.

De Garmin-Cervélo ploeg noteerde een teleurstellende tijd van 21'23", één seconde achter Omega Pharma-Lotto dus.

De Liquigas-Cannondale ploeg eindigde in dezelfde tijd als Omega Pharma-Lotto en toen zij over de finishlijn kwamen werd de Italiaanse ploeg weergegeven met een tijd achter Omega Pharma-Lotto. In het eindklassement werd de ploeg echter voor de Belgische ploeg geplaatst.

Uiteindelijk wist alleen Team Radioshack de tweede tijd te verbeteren, door deze tijdrit uit te rijden in 21'09" terwijl de ploeg van de grote favoriet Alberto Contador, Saxo Bank-Sungard, eindigde in 21'29", 30 seconden achter de winnaar.

The reaction of Marco Pinotti (HTC-Highroad)

Na voor het eerst de roze trui overhandigd te hebben gekregen liet Marco Pinotti weten: Het is een grote eer om de maglia rosa te dragen maar dit is een overwinning van de hele ploeg. Ik ben hen dan ook heel erg dankbaar.

We gingen heel sterk van start en de beste renners bleven steeds het langst aan kop. We zorgden voor een goed tempo en dat is het belangrijkste.

Het was een volledig vlak parcours maar toch niet eenvoudig, je moest goed opletten met de tramrails en de bochten, sommige waren erg moeilijk.
Maar we hadden vanochtend het parcours al verkend en alles tot in detail voorbereid.

Als we kijken naar het resultaat denk ik dat we het niet beter hadden kunnen doen. Het is een mooie dag voor de ploeg.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de eerste etappe van de Giro d'Italia 2011

Het volledig klassement van de ploegentijdrit van de Ronde van Italië 2011 is als volgt:

1/ Team HTC-Highroad - 20'59"
2/ Team Radioshack - +0'10"
3/ Liquigas-Cannondale - +0'22"
4/ Omega Pharma-Lotto
5/ Team Garmin-Cervélo - +0'24"
6/ Lampre-ISD
7/ Rabobank - +0'26"
8/ Saxo Bank-Sungard - +0'30"
9/ Team Sky - +0'37"
10/ Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
11/ Movistar Team - +0'38"
12/ Androni Giocattoli - +0'39"
13/ BMC Racing Team - +0'41"
14/ Team Leopard-Trek - +0'42"
15/ Quick Step
16/ AG2R La Mondiale - +0'49"
17/ Astana - +0'50"
18/ Geox-TMC - +0'53"
19/ Colnago-CSF Inox - +1'02"
20/ Katusha Team - +1'04"
21/ Farnese Vini-Neri Sottoli - +1'07"
22/ Acqua & Sapone
23/ Euskaltel-Euskadi - +1'13"

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1360x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2011

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. defgrgrrgrg

    | Jonas Clauw | zondag 08 mei 2011 om 07u31

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zeven ?