vrijdag 10 juni 2011 om 23u40

De 5de etappe tussen het Parc des Oiseaux in Villars-les-Dombes en Les Gets was de eerste echte bergetappe van het Critérium du Dauphiné 2011 en deze werd gewonnen door een Franse renner, Christophe Kern, na een lange solorit van Jason McCartney.

Deze etappe bracht geen wijzigingen in het algemeen klassement waar Bradley Wiggins aan de leiding blijft.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de 5de etappe van het Critérium du Dauphiné 2011 : Parc des Oiseaux in Villars-les-Dombes > Les Gets

Brice Feillu (Team Leopard-Trek) en Blel Kadri (AG2R La Mondiale), geblesseerd, kwamen niet aan de start in Villars-les-Dombes vanochtend en na de renners die gisteren afgestapt waren bleef er dus een peloton van 170 renners over die vanochtend van start gingen in het Parc des Oiseaux.

Terwijl verschillende groepjes probeerden te ontsnappen, besluit Vladimir Gusev (Katusha Team) het Critérium du Dauphiné te verlaten vanwege ademhalingsproblemen waar hij al een paar dagen last van heeft.

De ontsnappingspogingen blijven aanhouden in deze etappe maar de hoge snelheid van het peloton maakt het onmogelijk om een echte kopgroep te vormen. Uiteindelijk gaat één renner er alleen vandoor op kilometer 95 en Jason McCartney (Team Radioshack) pakt een voorsprong die oploopt tot maar liefst 12'30" zo'n veertig kilometer verderop.

Terwijl hij zijn voorsprong opbouwde verlieten de broertjes Haedo (Saxo Bank-Sungard), Lucas Sebastián en Juan José, de wedstrijd.

De renners van Katusha Team zorgden er vervolgens aan de kop van het peloton voor dat de voorsprong van McCartney snel terugliep en dat ging allemaal nog sneller toen ook Team Europcar zich hiervoor inzette. In de slotklim wordt de Amerikaanse renner dan teruggepakt door drie renners die uit het peloton zijn weggereden, Tony Martin (Team HTC-Highroad), Pierre Rolland (Team Europcar) en Maciej Paterski (Liquigas-Cannondale).
Oliver Zaugg (Team Leopard-Trek) haalt hen in en gaat in hetzelfde tempo verder en hen dus voorbij. Op 3 kilometer van de finish wordt hij echter weer ingehaald door Christophe Kern (Team Europcar), Tony Martin, David Lopez Garcia (Movistar Team) en Juan Manuel Garate (Rabobank) en vanuit deze nieuwe kopgroep gaat Christophe Kern er alleen vandoor op 2 kilometer van de finish. Terwijl de andere renners teruggepakt worden door het peloton, gaat de Fransman alleen verder naar de etappeoverwinning op de finishlijn in Les Gets!

Chris Sörensen (Team Saxo Bank-Sungard) eindigt op de tweede plaats op 7 seconden achter hem, op 2 seconden gevolgd door Thomas Voeckler (Team Europcar), Joaquin Rodriguez (Katusha Team) en Alexandre Vinokourov (Astana). Aangezien Bradley Wiggins als 6de binnenkomt met dezelfde achterstand op Kern, verandert er niets in de top van het algemeen klassement.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3068x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Critérium du Dauphiné 2011 | Criterium du Dauphiné Libéré

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Bravo Wiggins , bravo Kern , bravo Rodriguez !!!! Beau critérium avec une dernière étape très dure , ou de nombreux courreurs terminèrent hors délai , vivement le Tour !!! A+ Thomas .

    | liserois | maandag 13 juni 2011 om 07u05

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus twee ?